Сусамени хлебчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
30/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

В купа се смесва половината брашно със захарта, сухата мая, солта и половината от маслото. Добавя се горещото мляко при непрекъснато бъркане.

Добавя се още половин чаша брашно и се замесва тесто за 2 минути. По малко се добавя останалото брашно, докато не се получи еластично тесто. Меси се около 10 минути.

В купа, обилно намазана със зехтин, се слага тестото, което се намазва от всички страни с мазнината. Покрива се с кърпа и се оставя за 1 час на топло. Намачква се леко отгоре и се оставя за още 20 минути.

Разделя се на две. Всяка половина се разделя на 6 парчета, които се оформят като топки и се слагат в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние 5 сантиметра една от друга.

Покриват се и се оставят за 1 час на топло. Останалото масло се разтопява. С него се намазват питките и се поръсват със сусам. Пекат се 20 минути на 190 градуса.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар