Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Содата се разбива с киселото мляко. В топла вода се разтваря маята, като се добавя захарта и 4 с.л. от брашното, след което се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко, солта и олиото. В голяма тава слагам брашното, като по средата правя кладенче, в което изсипвам всички разтворени и разбити до момента продукти.
Всичко разбърквам до получаване на гъсто тесто и покривам тавата с кърпа, за да втаса тестото.
В друга намаслена тава изсипвам последователно половината от тестото, поръсвам с натрошено сирене, напръсквам с малко олио и отгоре изсипвам другото тесто, като пак се напръсква с олио.
Пече се във фурна на 180 градуса около 40-50 минути.