Лучен сос с грис

Марина НордМарина Норд
Готвач
2690
13/05/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се запържва в зехтина до златисто кафяво, добавя се доматеното пюре и след това се разрежда по малко с бульона. Морковите се настъргват.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, добавя се към сместа с гриса, добавят се морковите и всичко се оставя да се вари 30 минути на слаб огън.

Добавя се виното, солта и сосът се прецежда през сито.

Накрая се добавя маслото и сосът се сервира към месни и вегетариански кюфтета и крокети.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Не съм правила подобен сос. Рецептата не е лоша.
0
0