Пълна кашкавалена пита

20/01/2016
"Много от вас са правили пълнени пити със сирене и те са се получили страхотно, но ... не толкова страхотно, колкото тази пълна кашкавалена пита - гарантираме ви "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 164
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с.л. брашно, оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.

Кашкавалът се настъргва на ренде.

Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава.

Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам.

В средата намазваме с доматен сос, слагат се обелени и нарязани картофи, овкусяват се с подправките и парченца масло.

Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната, докато се разтопи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иринааа
Иринааа
19.07.2018 12:18
Супер е
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
С тази пита не е нужно друго да се готви ,става и за обяд и за вечеря ,а защо не и закуска :)))
0
0