Начин на приготвяне
Натрошете маята и добавете към нея захарта и около 50 мл топла вода. Разбъркайте добре и добавете 2 с.л. брашно, отново разбъркайте и изчакайте маята да шупне.
Междувременно разбийте млякото с 2 цели яйца, както и с белтъците от другите 2 яйца. Останалите жълтъци отделете настрана за намазване на питката преди печене.
Нарежете половината масло на кубчета и го разтопете заедно с маста. В тава разбъркайте добре сместа с млякото, шупналата мая и мазнината със солта. Постепенно добавете брашното и месете до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.
Разделете го на три равни част и оставете да втаса. Изчистете маслините от костилките и ги нарежете на ситно.
Вземете тавичка с диаметър 40 см и постелете с хартия за печене. Намажете работния си плот с масло и всяка една от частите тесто разточете на тънко, намажете с масло и поръсете с маслини, сирене и настърган кашкавал.
Навийте на руло и сложете в тавата, като започнете от средната част. Това се повтаря с всички части тесто. Готовата погача оставете отново да втаса и след това намажете с отделените жълтъци.
Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 20 минути, след това засилете фурната на 190 градуса и печете до получаването на хубав златист цвят. След като извадите питата от фурната я намажете с масло и завийте с кърпа.