Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пушено свинско месо с боб

Пушено свинско месо с боб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пушено свинско месо с боб3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г пушено
  • боб - 2 ч.ч. бял
  • джоджен - 3 щипки сух
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
  • домати - 3 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. сухи
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предишната вечер и след това се измива добре. Вари се на бавен огън, като щом кипне, водата се сменя и след това се вари до омекване, като щом поомекне малко, се добавят целите чушки. Пушеното свинско месо се нарязва на парчета.

Лукът се нарязва на ситно, доматите се настъргват. Лукът се запържва до прозрачно в олиото, добавят се червеният и черният пипер и сместа се пържи още половин минута.

Добавят се доматите и доматеното пюре и сместа се оставя да къкри на бавен огън до леко сгъстяване. В тавичка се излива сосът, покрива се с боба и се разбърква много добре.

Добавя се нарязаното месо, солта и джодженът и всичко се разбърква още веднъж. Пече се 45 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: