Начин на приготвяне
Разтворете маята заедно със захарта в млякото (топло).
Пресейте брашното и към него добавете солта, олиото, киселото мляко и маята. Омесете меко тесто и оставете да втаса 30-40 минути.
Направете плънката, като задушите лука и чушките в малко олио. Свалете от котлона и прибавете подправките и сиренето. Оставете да се охлади.
Тестото се разделя на 4 части. Всяка се разточва на кора с големината на тавата, в която ще печем.
Поставете една кора в тавата, поръсете я с плънка и покрийте с втора, пак плънка, кора и т.н. Завършете с кора.
Може да я нарежете, както съм показала на снимката (снимка 2), или по ваш избор.
Оставете тутманика да втаса. Намажете го с малко смес от олио и прясно мляко. Печете на 200 градуса/35-40 минути. Още топъл го намажете с масло и покрийте с чиста кърпа.
Тутманикът с праз, сирене и сухи чушки е готов.
Коментари