Хляб с бира

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
24/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за 1 кг. хляб се намазва с малко масло. Останалото масло се кипва с бирата и захарта. Сместа се оставя да изстине. С 1-2 лъжици от не се размива маята.

Към бирената смес се прибавят бухналата мая, яйцето и солта.

Брашното се пресява 8 затоплен съд за месене и в средата се прави кладенче. Изсипва се бирената смес и се замесва меко тесто. Меси се 10 мин. върху набрашнена повърхност, докато стане

еластично. Връща се в съда, завива се с леко намазано с олио полиетиленово фолио и се оставят на топло да втасва.

След като се надигне, се изважда от съда и се размесва

отново върху набрашнена повърхност. Оформя се като хляб и се слага във формата.

Покрива се отново с фолиото и се оставя на топло да втасва.

Докато тестото втасва, фурната се загрява до 200°С. Хлябът се пече в средата на фурната 35 минути или докато стане кафяв.

Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Интересна рецепта за хляб.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 22:17
правила съм хляб с бира, но тази рецепта ми изглежда по-вкусна и ще го направя
0
0