Готвени зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвени зеленчуци2 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр
  • зелен фасул - почистен и нарязан - 2 чаени чаши
  • домати - 2 - 3 бр
  • лук - 1 бр
  • магданоз - пресен на вкус
  • чубрица - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 каф.лъжичка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • олио - 3 - 4 суп.лъж.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио и малко вода задушаваме нарязаните тиквички, лук, зелен фасул, магданоз, джоджен и чубрица. Добавяме черен пипер и сол. Като останат на мазнина, слагаме червен пипер и брашно. Прибавяме настърганите домати и наливаме 4-5 чаена чаши вода.

Варим ястието до готовност - до необходимата гъстота, по време на готвене по преценка може да доливаме топла вода.

Много подходящо е да се поднесе с топка варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: