Пъстър Киш

Пъстър Киш
Снимка: Анелия Георгиева
2 / 5
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Традиционен френски киш, идеален за делник и празник. Бързо, вкусно и оригинално ястие, което можете сами да приготвите, дори да не сте опитен кулинар."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • лук - 1 глава или праз лук - 1 перо
  • чушки - печени 250 гр.
  • бекон - пушен 250 гр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • грах - консерва 50 гр.
  • кашкавал - настърган 100 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката се покрива с хартия за печене и отгоре се слага бутер тестото, като се оставя висок ръб отстрани.

Плънката се приготвя като лукът се задушава в малко олио и се смесва с нарязаните печени червени чушки, бекона на кубчета, нарязаните на кубчета кисели краставички, граха и настъргания кашкавал.

Яйцата се разбиват с прясното мляко, подправят се със сол и чер пипер и се смесват се със зеленчуците. Така приготвената плънка се излива върху бутер тестото.

Пече се 30-40 минути на 180 градуса до получаване на кафява коричка отгоре.

Кишът може да се консумира и студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: