Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22
126
72
24/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 214
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пшеница - 500 г грухана
  • пилешко месо - бутчета, филе или крилца
  • сол
  • олио
* мерки и количества
Каши

Начин на приготвяне

Груханата пшеница се измива добре и се оставя да престои едно денонощие във вода.

На следващия ден в дълбока тенджера се слага около 2 сантиметра от измитата пшеница и си нарежда пилешкото, след което се слага останалото количество пшеница, но не забравяйте да сложинте олио.

Винаги се добавя топла вода. Ако добавите студена, ястието няма да се получи. Ако се сготви на котлон, нагласяте котлона на 2-ра степен.

Как да разберем дали е готово?

Груханата пшеница трябва да се подуе и да си промени цвета.След като си го промени, започва процесът на разбъркване.

Костите от месото трябва да се махнат и пшеницата се разбърква, докато получим кашава смес! Ако сместа е много гъста, добавете топла вода.

Пасатор за зеленчуци и плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пасатор за зеленчуци и плодове
6.99 лв.
Виж ››

Обзалагаме се, че ще започнете да си хапвате повече полезна храна, ако си вземете пасатор за зеленчуци и плодове. Приготвянето на вкусни пюрета, зеленчукови крем супи и сладки изкушения е удоволствие с него. С пасатора за зеленчуци трудно ще излезете от кухнята, защото идеите за готвене ще се появяват в съзнанието ви една след друга.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар