Зелева сарма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
27/01/2016
"Обзалагаме се, че досега не сте се сещали, че може да сготвите зелеви сарми и по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 769
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

В намаслена форма за кекс наредете зелевите листа.

Запържете лука, ориза, каймата и добавете подправки на вкус. Разбъркайте добре и изсипете сместа във формата.

Загърнете стърчащите краища на лисата. Налейте 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода.

Печете ястието на 200 градуса за около 40 минути или до омекване на зелето.

Оставете да се охлади, изсипете водата (ако е останала) и внимателно обърнете в подходяща чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#191570
Рецептата е суперска и не знам защо трябва да се прави заради мързела. Сама по себе си това си е голяма сърма ))) Бих добавил единствено малко нарязано зеле към плънката, тъй като зелето се губи. Естествено това е за любителите на зелето.
3
0
Веселина Неделчева
С удоволствие ще се пробвам, само да дойде периодът на киселото зеле. И без това не ми иде отръки да завивам зелевите сърми, това е страхотна идея.
2
0
никнай
никнай
27.01.2016 23:13
Интересна идея, поздравления.
Само искам да попитам защо трябва да запържвам лука, ориза и каймата?
0
1
Добринка Петкова
Благодаря!По принцип и за сарми си запържвам продуктите(така ни е по-вкусно). Само когато нямам време,не го правя и директно ги завивам със сурова плънка.Но така ми стоят по сбити,затова предпочитам да запържвам плънката.
4
0