Кебап от телешко месо

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108
253
249
27/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 656
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените гъби се изкисват за 1/2 час в чаша вода. Месото се нарязва на малки хапки. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в тенджерата под налягане с малко масло и малко олио. Прибавят се хапките, които също се запържват леко.

Налива се вода, доматено пюре, (или съответното количество доматен сок) в общ обем около 2.5-3 чаши. Посолява се, слага се черният пипер, дафиновият лист, накиснатите и отцедени манатарки и солта, захлупва се и след като почне да фучи, се превключва на тих огън. Така ври 1 час (ако телешкото е наистина телешко, а не месо от дърта крава).

В това време се прави гарнитурата от ориз, пюре или варен кус-кус.

След един час манджата се дръпва от горещия котлон, изчаква се да спре да фучи окончателно, взривоопасната тенджера се отваря, връща се на горещия котлон и в нея на тънка струйка чрез разбъркване се добавя универсалният сгъстител за подобни манджи, а именно: 3-4 равни чаени лъжички брашно се размиват с малко вода на рядка като боза каша. След сгъстяване на соса манджата окончателно са маха от котлона и се премества в чиниите, допълнена с вече готовата гарнитура.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар