Шницел по виенски

27/01/2016
"Истинският шницел по виенски се прави само от крехко телешко - ето я и точната рецепта за ценители "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 073
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг телешко бон филе (но може и от плешката)
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 к.ч.
  • галета
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Истинският шницел по виенски се прави само от телешко. Никакво свинско!

Месото се нарязва на филии, дебели около сантиметър, които се начукват с дървено чукче, докато изтънеят до 3-4 мм дебелина.

Белтъците се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват на пяна, внимателно им се добавя 1 лъжица брашно и след това чрез внимателно разбиване се прибавят към белтъците. Накрая се добавя бирата.

Шницелите се потапят за малко в тази паста, после се овалват в галета и се изпържват в силно сгорещена мазнина.

Гарнират се с пържени картофи и четвъртинка лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар