Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Mусака с пиле и ориз

Mусака с пиле и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Mусака с пиле и ориз1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"А има мусаки, чийто вкус ще запомните завинаги"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето и сваряваме. Изваждаме от бульона (запазваме бульона) и обезкостяваме.

В тавичка смесваме обезкостеното пилешко месо, ориза, гъбите, сол, олио, черен пипер и магданоз.

Наливаме 3 чаени чаши бульон от варене на пилето и слагаме в гореща фурна.

Щом оризът поеме течността и омекне, поливаме с разбити яйца, кисело мляко, кашкавал, брашно и запичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: