Сини мантусу

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22144
Сини мантусу
Снимка: Dimitar Qnkov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • вода
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За тестото
  • брашно - 3 шепи
  • сол
  • вода
  • сода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се вари на слаб огън, докато омекне, като се добавя водата, черният пипер и малко олио! Бульонът се отделя в друга купа.

Омесва се тесто, което се точи и се реже на квадратчета. Готовото пилешко се приготвя, както за пилешка супа на нишки. Отново се добавя черен пипер и се разбърква!

В едно квадратче се слага малко от пилешката смес и се увива, както се увиват бебетата във болница. И така се поднася в намазана тава с олио.

Пече се докът почервенее и се излива бульонът от пилешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Интересна рецепта. Правила съм с кайма, но с пилешко и бульон, не съм опитвала. Струва си да направя опит.
28.01.2016 20:52
1
Покажи всички подкоментари