Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вит тиквеник с ром и мусковадо

Вит тиквеник с ром и мусковадо

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831322991
Вит тиквеник с ром и мусковадо2 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори - 0.500 кг за баница
  • тиква - 1 кг
  • орехи - 0.300 кг
  • захар - 1/2 ч.ч. мусковадо
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ром - 0.50 мл
  • канела - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и настъргва на едро ренде. Орехите се смилат на ситно. Настърганата тиква се залива с олиото, мусковадото, канелата и орехите.

Слагат се на бавен огън за около 2-3 минути и се разбъркват, за да пуснат сок. След това към сместа се добавя и ромът. Всяка кора се поръсва с получения пълнеж и се навива.

Корите се подреждат в тава, като накрая се заливат със сока, който е пуснала сместа. Пече се в предварително загрята фурна.

По желание, когато е готов, тиквеникът се напръсква с вода и се задушава с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусна, десертна баница! Приготвям я често за закуска.
29.01.2016 15:18