Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питки Изненада

Питки Изненада

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436641
Питки Изненада3 / 3
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тесто - 600 г готово
  • яйца - 1 бр. (за намазване)
  • кисели краставички - 3 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • топено сирене - 120 г
  • доматено пюре - 200 мл.
  • кайма - 150 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
  • зехтин
  • семена - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се нарязват на ситно. Морковът се настъргва на ситно ренде.

Запържваме каймата със зехтина при непрекъснато разбъркване. Добавяме лука, чесъна и моркова. Добавяме бялото вино и след минута - и доматеното пюре. Подправяме с черен пипер, сол, малко захар (да убие киселината), риган и босилек. Варим до готовност на соса.

Маслините и киселите краставички се нарязват на дребно.

Тестото разделяме на равни части, като всяка част разпъваме леко до кръг с размер 10 см. В кръга слагаме от соса Болонезе, краставичка, маслина и парче топено сирене.

Сгъваме на вързоп и поставяме в тавата със сгъната част надолу. Така приготвените питки оставяме за 40 мин да втасат. Мажем с разбито яйце и поръсваме със семена.

Печем в нагрята фурна на 180 за 30-40 мин. или до златисто. Поднасяме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: