Начин на приготвяне
Лукът и чесъна се нарязват на ситно. Морковът се настъргва на ситно ренде.
Запържваме каймата със зехтина при непрекъснато разбъркване. Добавяме лука, чесъна и моркова. Добавяме бялото вино и след минута - и доматеното пюре. Подправяме с черен пипер, сол, малко захар (да убие киселината), риган и босилек. Варим до готовност на соса.
Маслините и киселите краставички се нарязват на дребно.
Тестото разделяме на равни части, като всяка част разпъваме леко до кръг с размер 10 см. В кръга слагаме от соса Болонезе, краставичка, маслина и парче топено сирене.
Сгъваме на вързоп и поставяме в тавата със сгъната част надолу. Така приготвените питки оставяме за 40 мин да втасат. Мажем с разбито яйце и поръсваме със семена.
Печем в нагрята фурна на 180 за 30-40 мин. или до златисто. Поднасяме топли.