Агнешко с кускус

Агнешко с кускус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко - 600 г
  • кускус - 250 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • пащърнак
  • целина
  • морков
  • вода - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в тенджера под налягане. На дъното ѝ се нарязват на едри парчета морковът, целината и пащърнакът.

Залива се с водата, слага се металната решетка и върху нея се поставя месото, което е измито, посолено и нарязано на едри парчета.

Щом тенджерата започне да съска, температурата се намаля. Продължаваме да готвим още 20 минути. След това тенджерата се отворя и се добавя кускусът.

След като започне да съска, ястието се готви още 10 минути. Яденето се поднася, като гарнираме месото с кускуса и го поръсваме със зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Добре, с нетърпение ще чакам отзиви.
15.02.2016 09:53
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
ще я пробвам,но вместо кус кус ще я направя с ориз
15.02.2016 08:44