Домашно суши със сьомга

ИренаИрена
Новак
5
31/01/2016
"Всеки може да стане истински майстор на сушито - само трябва да се престраши да опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 713
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам ориза до готовност във вода при съотношение 1:1, след като е готов го поръсвам с оризовия оцет и го оставям за малко да попие.

Нарязвам краставицата, моркова, рулцата от раци на тънки лентички. Постилам едно листо за суши върху дървена рогоска за суши, слагам малко от ориза и продуктите(ред краставица, ред сьомга, ред рулце от рак и краставица).

Може да се направят с различна плънка, като принципът е един и същ. Загъвам на руло, като леко намокрям края на листото, за да залепне. Режа с мокър нож. Сервирам със соев сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Отдавна се каня да приготвя суши, но отлагах за по-свободно и спокойно време. И сега вече моментът е настъпил и скоро и аз ще публикувам моята рецепта.
0
0