Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Домашно суши със сьомга

Домашно суши със сьомга

ИренаИрена
Новак
51814
Домашно суши със сьомга
Снимка: Габриела
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Всеки може да стане истински майстор на сушито - само трябва да се престраши да опита"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • листа - за суши
  • краставици - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • рулца от раци - 3 бр.
  • сьомга - 200 г
  • оцет - оризов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам ориза до готовност във вода при съотношение 1:1, след като е готов го поръсвам с оризовия оцет и го оставям за малко да попие.

Нарязвам краставицата, моркова, рулцата от раци на тънки лентички. Постилам едно листо за суши върху дървена рогоска за суши, слагам малко от ориза и продуктите(ред краставица, ред сьомга, ред рулце от рак и краставица).

Може да се направят с различна плънка, като принципът е един и същ. Загъвам на руло, като леко намокрям края на листото, за да залепне. Режа с мокър нож. Сервирам със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Отдавна се каня да приготвя суши, но отлагах за по-свободно и спокойно време. И сега вече моментът е настъпил и скоро и аз ще публикувам моята рецепта.
31.01.2016 09:49