Терин с печени чушки

02/02/2016
"Вие тези чушки защо мислите, че баба ги е отгледала - за да добавите към тях домашно сиренеце и да приготвите един терин за чудо и приказ "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 419
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 16 бр. печени, червени
  • сирене - 300 г краве ,
  • яйца - 5 бр.
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, почистени от семето и дръжките, в чушкопек или на скарата, задушете ги в плик и ги обелете. Запомнете да ги редите на дъното на предварително намаслена форма, като ги поставяте веднъж с върха нагоре, веднъж с върха надолу.

Чушките трябва да се поставят така, че краищата им да се подават от ръба на формата. Щом запълните дъното, изсипете половината смес, приготвена от разбитите със сиренето яйца, овкусени с черен пипер.

Отгоре подредете втория ред чушки, покрийте отново с плънка и най-отгоре завършете с трети ред чушки, като приберете и всички краища на чушки, които са се подавали извън формата.

Теринът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност. След опичане се оставя леко да се охлади, обръща се върху подходяща чиния за сервиране и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар