Домашни консервирани корнишони

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
04/02/2016
"Всички си имаме поне по една любима рецепта за домашни консервирани корнишони, но и от чуждите буркани не отказваме да опитаме!"
Приготвяне70 мин.
Готвене10 мин.
Общо80 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 185
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • краставици - 10 кг корнишони
  • лук - 1 кг кромид
  • черен пипер - 5 пакетчета, на зърна
  • копър - няколко стръкчета
  • оцет - 2 бутилки, винен
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно големи буркани се слага оцет до ръбчето на буркана.

Добавя се по една бебешка лъжичка сол и захар.

Слага се 3-4 зрънца черен пипер и 2-3 парчета едро нарязан лук.

Корнишоните се измиват добре и се слагат в подготвените буркани.

Добавя се стръкче копър и се затварят бурканите. Варят се 10 мин. за стерилизиране.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар