Начин на приготвяне
Сложете маята с малко захар и мляко да шупне. Останалата захар смесете с останалото мляко, пресейте брашното и го смесете със солта.
Разбъркайте и направете кладенче в средата. Там добавете шупналата мая, захарта с млякото, разбитите яйца, започнете да месите тестото, като малко по-малко добавяте маслото.
Измесете много гладко и пухкаво тесто, меси се около 10 мин. Самото тесто ударих около 60 - 70 пъти от плота. Намажете тестото с олио и завийте с фолио, оставете да втаса за 1 час.
Втасалото тесто разделете на 3 части, вземете едно парче тесто и го разточете на тънка кора. С помощта на чаша изрежете 18 кръгчета.
Вземате 3 по 3 и ги поставяте 1 под друго, като леко ги застъпвате. Слагате от плънката (локум, мармалад или сладко) режете на две части и завивате на рулце.
Така правите с всичкото тесто, излизат 18 бр. Подреждате по две рулца в намазаните с масло формички, оставете да втаса 20 мин.
Печете до готовност на 180 градуса (пекат се около 25-30 мин) готовите бриоши се намазват с глазурата от лимонов сок и пудра захар, охлаждат се върху метална решетка.