Влашка лютика

Kragis3Kragis3Новак66
09/02/2016
"Да, наистина е много вкусно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 199
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без чесъна и магданоза се изпичат директно на въглени (жив огън), като лукът не се обелва. Когато са готови, се обелват, нарязват се на средно големи парчета и се счукват (без доматите) в пръстен съд в следната последователност: лук, чушки, люти чушки. Добавят се нарязаните и отцедени домати.

Чесънът се счуква добре и се добавя заедно с олиото.

Разбърква се добре и престоява 20 мин., за да се смесят добре вкусовете и ароматите.

При сервиране всяка порция се поръсва с нарязан на дребно магданоз.

Лошото на рецептата е, че трябва да се полива с домашна ракийка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Красимир
Красимир
12.02.2016 10:54
Пикник,мъжката част пали огънчето и ето ги въглените.
0
0
Гергана  Георгиева
Едва ли ще го докарам този вкус-проблемът са въглените :-)
0
0