Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от гъби с пушен червен пипер

Каша от гъби с пушен червен пипер

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Каша от гъби с пушен червен пипер4 / 4
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • пушен червен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • чубрица - суха
  • магданоз - сух + пресен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите. Слагаме да се задушат в олио и масло заедно с настърган лук.

Когато останат на мазнина, добавяме пушен и сладък червен пипер, чубрица, черен пипер и сух магданоз.

Ръсваме брашното, наливаме 1 и 1/2 л вода и добавяме натрошен пилешки бульон.

Варим ястието без капак до готовност, докато кашата се сгъсти. Поднасяме поръсена с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: