Питка със сирене и кисело мляко

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
08/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 038
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разрежда с вода. Трябва да стане 1 л. Всички продукти, без сиренето, се разбъркват и се меси тесто, което да е меко.

Реже се на малки парчета, прави се на топчета. След това се взимат едно по едно топчетата, по средата на които се прави дупка-да стане като гъба-слага се сирене и тестото пак се прави на топчета.

Редят се в тава една до друга и се оставя да втаса, докато тестото покрие дъното на тавата. Отгоре се маже със смес от 100 г масло, щипка сол и 1 с. л. брашно.

Пече се. Когато питата е готова, се пръска леко с вода и се покрива с кърпа. По желание се ръси с черен сусам.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар