Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Селски питки на тиган

Селски питки на тиган

Стела ЦерковскаСтела Церковска
Новак
2911133129
Селски питки на тиган3 / 3
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тези селски питчици са толкова вкусни, че към тях не ви трябва основно ястие Запретвайте ръкави, супер лесно стават. Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч. твърдо (настъргано)
  • шунка - 1 ч.ч. (или колбас, салам - настърган)
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се смесват и се объркват.

Полученото тесто втасва и се разделя на топки. Всяка топка се разточва на малка кора, в чиято среда се слага настъргана шунка.

Може да се добави и кашкавал. Сгъва се на две и краищата се притискат, за да залепнат.

Малките питки се пържат в намаслен тиган под капак.

Селските питки на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
1/2ч.ч.захар?
09.02.2016 21:07
7