Пухкави кифлички

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
08/02/2016
"Кой не обича топлите и пухкави кифлички, които се топят в устата? Още се облизваме след тази рецепта"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции30 броя
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 518
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете смес като затоплите мляко и водата и към тях прибавите маята, захарта и 100 грама от брашното. Оставете маята да шупне за около 15 минути на топло.

След това налейте олиото при сместа. Пресейте брашното и солта и започнете да сипвате по малко в сместа, като разбърквате с лъжица.

Когато се сгъсти достатъчно прехвърлете на плот с останалото брашно и започнете да месете до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете на две части и оставете да втаса за 20-30 минути.

За солените кифлички направете смес от сиренето и белтъка (може да сложите и шарена сол). Разточете на тънка кора едната част и нарежете на триъгълници. В широкия край сложете от сместа със сирене и навийте кифлички.

Другата част направете по същия начин само че с конфитюр (по избор, аз ползвах вишни). Намажете с разбития с олиото жълтък и поръчате солените кифлички със сусам, а сладките с мак. Печете на 200 C докато станат златисти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#206575
В тестото няма ли яйца, все пак поне 1-2 е нормално да има????
0
0