Усукан тутманик

Ro ZiRo Zi
Новак
33
166
85
131
09/02/2016
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 281
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.

Класическа мерителна кана с няколко скали
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа мерителна кана с няколко скали
1.99 лв.
Виж ››

Заложи на класиката. Вземи тази удобна и практична мерителна кана с мерителни скали за брашно, ориз, захар и течности!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диляна
Диляна
13.01.2020 10:30
Страхотна сполучлива рецепта. У дома никога не ни омръзва.
0
0
Йорданка Тасева
Сполучлива рецепта, Благодаря! Получи се много вкусно, аз добавих повечко сирене , някъде към 350 грама и се получи точно по мой вкус :)
2
0
Ваня Георгиева
Понякога смесвам сиренето със яйце и намазвам корите със сместта.Пробвайте.
2
0