Усукан тутманик

Ro ZiRo Zi
Новак
33
168
85
132
09/02/2016
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 768
  • Преглеждания за месеца424
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диляна
Диляна
13.01.2020 10:30
Страхотна сполучлива рецепта. У дома никога не ни омръзва.
0
0
Йорданка Тасева
Сполучлива рецепта, Благодаря! Получи се много вкусно, аз добавих повечко сирене , някъде към 350 грама и се получи точно по мой вкус :)
2
0
Ваня Георгиева
Понякога смесвам сиренето със яйце и намазвам корите със сместта.Пробвайте.
2
0