Усукан тутманик

Ro ZiRo Zi
Новак
33
166
85
131
09/02/2016
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 896
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диляна
Диляна
13.01.2020 10:30
Страхотна сполучлива рецепта. У дома никога не ни омръзва.
0
0
Йорданка Тасева
Сполучлива рецепта, Благодаря! Получи се много вкусно, аз добавих повечко сирене , някъде към 350 грама и се получи точно по мой вкус :)
2
0
Ваня Георгиева
Понякога смесвам сиренето със яйце и намазвам корите със сместта.Пробвайте.
2
0