Усукан тутманик

Ro ZiRo Zi
Новак
33
172
85
141
Усукан тутманик
Снимка: Monika Ivanova
1 / 7
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: