Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сафрид на фурна с гъби

Сафрид на фурна с гъби

ElenaElena
Новак
37
Сафрид на фурна с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 ч.л
  • домати - 5 бр.
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, морковите и целината на кубчета и ги задушаваме в олио и малко вода.

Когато започне да се запържва, добавяме гъбите, нарязани на филийки, настърганите домати и червения пипер.

Като се сгъсти, се добавя литър вода и подправките. Оставя се да ври около половин час.

Изчистете рибата и я сложете в тава. Прибавете соса и запечете в умерена фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: