Печени зеленчуци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусни зеленчуци, които може да приготвят дори онези, които стъпват за първи път в кухнята!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 броя
  • патладжани - 1 - 2 броя
  • домати - 2 - 3 броя, зрели и твърди
  • моркови - 6 броя, по - малки морковчета
  • лук - 2 глави червен
  • чесън - 1 глава, цели скилидки
  • чушки - 2 броя, червена и зелена
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • соев сос
  • сол
  • къри
  • черен пипер
  • лимони - сокът на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на по-големи кръгчета, само морковите се оставят цели. Патладжанът се поръсва със сол и се оставя за 15 минути да се отцеди от горчивината.

Всички зеленчуци се смесват в голяма купа, поръсват се с лимонов сок, соев сос и зехтин и се оставят да престоят за около 15 минути.

След това се прехвърлят в тава, леко се разпределят с ръце, поръсват се с черен пипер и къри. По желание разпръснете цели скилидки чесън.

Сложете зеленчуците да се пекат за 40-50 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
513
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Радева
Елена Радева
Страхотни
10.01.2015 17:38
Мая
Мая
Какво се случва с целите моркови?
09.05.2014 13:55
1
Покажи всички подкоментари
Maria
Maria
Може ли да ме ориентирате - колко къри и соев сос най-вече да сложа :)
13.12.2013 13:35
2
Didi
Didi
Много хубава и лесна рецепта! Благодаря!
05.08.2013 21:04
Дани
Дани
Да не би да е 15 минути, а не 150.
31.07.2013 21:42
Sfetulia
Sfetulia
Те ще се спаружат ако се мариноват 150 минути. Снимчицата май е на рататуй.
26.07.2013 17:52