Пилешки бутчета с ориз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
695
226
355
2
16/02/2016
"Заложете на класиката - нагостете всички с най-вкусните пилешки бутчета с ориз "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 723
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се разделят на горна и долна част, измиват се и се сваряват в подсолена вода.

В тиган се запържва лукът, добавя се измитият и отцеден ориз, бърка се 10-ина минути. Прибавя се магданозът и чубрицата.

В тава се прехвърля запърженият ориз, разпределя се равномерно, отгоре се слага месото, долива се прецеденият бульон. Допълва се до 3 купи с гореща вода и се слага в предварително загрята фурна да се опече.

Поднася се горещо. Всеки по желание може да си овкуси ястието с черен пипер.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Georgi
Georgi
19.03.2019 15:21
S grah morkovi zadaljitelno az slojih i malko gubi za proba
0
0
Pressy
Pressy
26.03.2016 14:37
Класическа рецепта. Израснала съм с това яйстие.И аз добавям малко моркови.
3
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,много вкусна рецепта Аз добавям и грах с моркови още по цветно и вкусно !
1
0