Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със спанак и Рикота

Пилешки гърди със спанак и Рикота

Пилешки гърди със спанак и Рикота
Снимка: Стела Церковска
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Поезия за небцето, балсам за очите и вкус, който ще ви плени от първата хапка"

Необходими Продукти

  • масло - малко
  • спанак - 50 г пресен
  • рикота - 50 г
  • пилешко месо - 2 бр. пилешки гърди
  • чедър - 20 г сирене
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.) Запържете спанака на среден огън в плитък съд с масло за 3-5 минути, докато леко омекне.

2.) Добавете Рикотата и гответе за още 30-60 секунди. Оставя се да изстине.

3.) Направете цепки в пилешките гърди около 1 см един от друг, но не разрязвайте до долу.

4.) Разпределете сместа от спанака и рикотата в прорезите.

5.) Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.

6.) Настържете чедър и го поръсете щедро.

7.) Поръсете с червен пипер върху пилето да добавите малко цвят и аромат.

8.) Пече се в средното ниво на предварително загрята фурна за 20-25 минути на 200°C, докато сиренето се разтопи.

Готово, Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: