Милинки Венец

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
886
553
449
3
19/02/2016
"Изпитваме особена слабост към милинките, която не ни позволява да си похапнем само една "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 642
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в прясното мляко и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче.

В него сипете яйцето, топлото кисело мляко и шупналата мая. Започнете да месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Оставете да втаса за 30 минути. В дълбока тава сипете 40 мл от олиото и сложете в средата огнеупорна чаша (аз ползвах чаша за крем карамел).

Оформете топки и ги оваляйте в олиото, което наляхте в тавата и ги подредете една до друга. Оставете да втаса повторно.

В това време направете заливката, като разбиете яйцата с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето.

Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност.

Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар