Пита Снежинка

20/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 251
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се пресява брашното и се прави кладенче. Сипва се сухата мая, захарта, сол, топло прясно мляко, кисело мляко, олиото и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.

Замесва се меко тесто и оставяме да втаса, докато удвои обема си. Разделя се тестото на 4 равни части. Всяка част се разточва на кора, намазвам с олио и отгоре и редим другата кора.

Така се нареждат една върху друга, като последната не се маже. В средата се поставя чаша и от нея навън се нарязва на 8 сектора.

В средата на всеки се прави разрез. Краят на всеки сектор се промушва през разреза, изтегля се и се подвива отдолу. Оставя се така оформена да втаса на топло 30 минути.

Намазва се с разбит жълтък, в средата се поръсва сусам. Печем в умерена фурна 180 градуса 30-35 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар