Елда със свинско месо

21/02/2016
Ваня
отВаняЧирак11821
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 031
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • месо - 600 г, свинско
  • елда - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • вода - 1 1/2 - 2 л
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета. Запържва се в тиган с предварително загрято олио. Обработва се на силен огън до получаване на златиста коричка. Целта е да се запечатат соковете на месото.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в малко олио. Заедно с месото се прехвърля в тенджера. Добавят се сол, черен пипер и дафинов лист. Сипва се вода. Трябва да е два пръста над продуктите.

Вари се на бавен огън 1 1/2 - 2 часа. Елдата се слага в сух тиган и се запича на котлона, като се разбърква непрекъснато. Добавя се към месото. Сипва се още малко вода, за да стане отново два пръста над продуктите. Вари се още 20-30 минути.

Ако е необходимо, се добавя още сол. Към готовата каша се добавя масло, разбърква се и се похлупва. Тенджерата се увива в одеяло и се оставя да престои още 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар