Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешки дробчета

Дроб сарма с пилешки дробчета

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Дроб сарма с пилешки дробчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотна пилешка дроб сарма, лесно приготвена и бързо изядена"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме зеления лук и измития добре ориз. Овкусяваме с подправките.

Дробчетата измиваме добре и нарязваме на ситно. Запържваме ги в същата мазнина до златисто.

Смесваме добре всички продукти в тава, доливаме вода в зависимост от вида на ориза и печем до готовност.

Заливаме дроб сърмата със заливка от яйца, мляко и брашно и запичаме отново, докато се образува хубава коричка.

Може да поднесем пилешката дроб сарма с подлучено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз добавям и малко дивисил за повече аромат.
10.05.2016 09:07
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Много добро решение за хора които не обичат агнешка карантия.
10.05.2016 09:06
1
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Аз я правя само с дробчета, защото това е единственото, което хапвам от карантията, но все пак става достав вкусно.
23.02.2016 09:31
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава рецепта но и аз я правя рядко защото и моите хора в къщи някой не обичат дроб. :(
23.02.2016 00:51
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Дроб сарма не съм яла от много години,мн я харесвам,но вкъщи никой не яде карантия освен мен и не я правя,направо съм забравила вкуса на дробчетата.:)
Сега като видях твоята изглежда много апетитно и се заричам скоро да си направя,пък само аз ще си я хапна :)
22.02.2016 23:10
1
Djes
Djes
Определено трябва да се изпробва
22.02.2016 16:55
3
Илияна Димова
Илияна Димова
Прекрасна рецепта ! Благодаря за идеята !
22.02.2016 16:51
2
1