Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Затворен омлет с плънка

Затворен омлет с плънка

ИвелинаИвелина
Чирак
206229
Затворен омлет с плънка
Снимка: Ивелина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • салам - шпеков
  • маслини - нарязани
  • кисели краставички
  • царевица
  • сирене
  • кашкавал
  • сол - на вкус
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата със солта, докато се разбият хубаво.

След това в загрят и намазнен тиган (желателно е да бъде тефлонов) изсипваме яйцата равномерно, като палачинка и чакаме да се запекат леко.

Отгоре нареждаме нарязаните продукти (салама, краставичките, маслините, царевицата, сиренето и кашкавала) и след това захлупваме половината от омлета върху другата половина, да стане като половин кръг.

Изпичаме леко от двете страни. Отгоре може да се настърже пак кашкавал (по желание). Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: