Начин на приготвяне
Пригответе предварително продуктите, като ги нарежете на жулиени /тънки ивици и/или филийки/. Беконът и пилешкото месо се нарязват на кубчета.
Приготвяне на месата:
Загрявате сача и го намазнявате със зехтина. Добавете бекона и го задушете няколко минути (3-4 мин.) - моят сач е с капак.
Добавете нарязания на тънко лук и чесън. Задушавате още 3-4 мин. и добавете нарязаното пилешко месо. Добавете и виното, соевия сос и овкусете с черния пипер и солта. Гответе още няколко минути (около 5 мин).
След като месото е почти готово, го извадете от сача в отделен съд и го приберете на топло.
Сега почваме да приготвяме зеленчуците:
В соса, останал в сача от приготвените меса, лук и чесън добавете още малко зехтин (1 супена лъжица) и добавете едно след друго нарязаните тиквичка, моркови, чушките, лютата чушка и гъбите.
Разбъркайте и захлупете сача, за да се задушават. Като поомекнат зеленчуците върнете обратно почти сготвеното месо, добавете доматеното пюре, разбъркайте всичко, захлупете сача и гответе около 5-10 мин.
Полезни съвети:
- Ако нямате готово доматено пюре, вземете 1/2 буркан доматена консерва към нея добавете 2-3 щипки захар + 1-2 щипки сол и я изварете на котлона, като разбърквате постоянно. Отнема около 5 мин.
Коментари