Вкусна лютеница на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3682802434
25/02/2016
"Може да напълните домашния килер с бурканчета с лютеница и без да стоите с часове край печката. Вижте как!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 026
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме доматите и патладжаните на кубчета и ги осоляваме. Оставяме за няколко часа да си пуснат вода и я отцеждаме.

Слагаме в удобна тава, прибавяме лука, нарязан на ситно, и морковите на кръгчета. Почистваме чушките от семките, нарязваме и добавяме.

Прибавяме олиото и сол на вкус. Печем в загрята фурна близо час и половина, разбъркваме от време на време да не загори.

Трябва да се получи гъста лютеница, след като е готова я минаваме през пасатор или робот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Тасева
и много бързо става
0
0
Гергана  Георгиева
Любимата ни лютеница!
1
0