Начин на приготвяне
Включваме фурната на 60 градуса. Замесваме тестото, като към леко затопленото прясно мляко прибавяме олио, сол, захар, мая и яйце.
Смесваме добре и добавяме натрошеното сирене и брашното. Разбъркваме тестото с лъжица (не трябва да е нито твърдо, нито прекалено течно, трябва да е като много гъста каша).
В подходяща форма за печене (използвам с размери 20 см на 10 см, може и в отделни малки формички), покрита с хартия, намазана с масло (хартията трябва да е по-нависоко от стените на формата, за да не излезе тестото, като втаса), сипваме тестото във формата, като си помагаме с лъжица.
В загрятата на 60 градуса фурна, слагаме хлебчето да втаса, около 30 минути, или докато изпълни формата. Когато е удвоило обема си, поливаме със заливката, която приготвяме, като в краве масло (30 г), посолено на вкус, запържваме до златисто 1 супена лъжица брашно.
Печем хлебчето на 180 градуса до готовност.