Свински котлети с ароматни подправки

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
682
207
351
2
26/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 402
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате хубаво пържолите с чук и ги оставяте да починат малко. През това време смесвате подправките в една чинийка и нарязвате лука на ситно.

Взимате пържолите капвате на всяка пържола по малко олио, слагате от сместа с подправките, малко лук върху всяка и ги подреждате в подходящ съд.

Заливате с прясно мляко и оставяте за няколко часа в хладилника, може и цяла нощ.

След като минат няколко часа или на следващия ден, загрявате фурната на 200 градуса и подреждате пържолките в намазнена тавичка.

След като ги подредите, изливате маринатата върху тях и ги печете до готовност

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.10.2016 19:03
Ал денте няма как да го оставиш, защото готвиш месо, а не паста, зеленчуци или ориз. Предполагам си го оставила по алангле, демек на не "готварски език" леко розово и не препечено.
1
0
Теодора Мещерова
Да, това имах предвид :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.10.2016 18:53
Рецептата така написана изглежда вкусна, но това на снимката изглежда като нещо сдъвкано и изплюто, също не е описано колко време се пече, какво ще рече това до готовност? Различните части месо от прасето се изпичат за различно време и ако начинаещ кулинар чете тази рецепта и реши да я приготви, рискува да гадае и да ги препече.
0
0
Теодора Мещерова
До готовност имам предвид, че трябва месото да се проверява от готвещия го и да го пече толкова, колкото иска да е изпечено. Аз го оставих съвсем леко ал денте
0
0