Бабините гевреци

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
29/02/2016
"С тези лакомства баба ни отгледа, сега искаме и децата ни да опитат от тях "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 271
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко прясно мляко се разтваря маята заедно със захарта. В отделна купа се слага 2 в. ч. брашно.

Добавя се вода, олио и прясното мляко с маята. Следва сол и се разбъркват. Омесва се и се добавя още брашно. Тестото трябва да е меко.

От тестото се отделят топчета с големината на мандарини. Овалват се и се се правят на ивички, които се заплитат. Свързват се краищата им. В тава се застила намазнена хартия.

Нареждат се в тавата, мажат се с разтворена захар във вода, поръсват се със сусам и се оставят за 1 час. Пекат се във фурна на 200 градуса за 30-35 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар