Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сармички с извара в гювеч

Лозови сармички с извара в гювеч

ВаняВаня
Чирак
11830041456
Лозови сармички с извара в гювеч1 / 2
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан
  • извара - 300 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица
  • магданоз
  • джоджен
  • копър
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • сол
  • олио
  • За соса
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и оризът се запържват до златисто, след което се прибавя 1 ч.ч. вода.

Когато оризът поеме водата, се прибавят изварата, яйцето и подправките без червения пипер и се разбъркват.

С готовата смес и лозовите листа се завиват сармички и се подреждат в гювеч, като всеки ред се поръсва с червен пипер и сол.

Поливат се с олио и вода. Пекат се похлупени.

Поднасят се полети със сос от кипнатите продукти за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: