Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Треска филе с хрупкава коричка

Треска филе с хрупкава коричка

редакция:
Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Треска филе с хрупкава коричка
Снимка: PolinaG
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Тържествено обещаваме оттук нататък само така да приготвяме панираната риба треска - уникално вкусно става"

Необходими Продукти

  • риба треска - 4 бр. филе
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • галета - 100 г
  • царевичен грис - 50 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки смесете с нишестето, гриса и галетата. Рибните филенца оваляйте хубаво в сухата смес от двете страни.

Тавичка се покрива с алуминиево фолио или хартия за печене, намазва се с малко от зехтина и в нея се подреждат филенцата, отгоре се поръсват с малко зехтин и се пече за около 20 мин на 170 градуса.

Поднесете с картофена салата или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Обожавам панирани, бели риби! Чудесно изглежда с хрупкава коричка!
15.03.2016 17:04