Богато зеленчуково гювече

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
06/03/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 472
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чесънът се наситняват. Пиперката се нарязва на ситно. Картофът се обелва и нарязва на кубчета. Гъбите се изчистват и нарязват на дребно. Морковът се настъргва. Копърът се наситнява.

Краставичките се нарязват на кръгчета или по-малки. В съд се загрява 1/2 ч.ч. вода. Когато заври, се слага бульончето. Като се разтвори, се маха от котлона и се оставя встрани.

В съд се сгорещява олио и се запържва празът с моркова. Когато омекнат, се добавят чесънът и гъбите. Ако е нужно, се налива още олио и се разбърква продължително, за да се запържат всички гъби.

Оставя се затворено с капак за няколко минути, за да се задушат гъбите. След това се добавят картофите и краставичките и се налива бульонът. Добавят се подправките и се разбърква добре.

Изключва се котлонът и сместа се разпределя в гювечета.

Отгоре се поръсва копърът. Затварят се с капачетата и се слагат да се пекат на 200 градуса. След около половин час се проверява дали картофите са се сварили. Ако са готови, се махат капачетата и гювечетата се връщат обратно във фурната, за да се изпари част от водата. Около 15 минути по-късно се изваждат пак и се слага настърган кашкавал, след което се връщат отново във фурната, за да се разтопи кашкавалът.

По желание може да се счупи едно яйце и върху него да се поръси кашкавалът. В такъв случай се пече още докато е готово яйцето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мираела
Мираела
06.03.2016 14:11
mnogo e vkusno
0
0