Питка за празник

10/03/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 909
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира със захарта. Замесва се до леко твърдо тесто от брашното, яйцата /единият жълтък се отделя за намазване/, млякото, маята и солта.

Оставя се да втаса. След това си оформяте тестото, както желаете, като всяка фигура си намазвате с мас (масло) и поръсвате със сирене.

Отново се оставя да втаса и се намазва с жълтъка. По желание може да се поръси и със сусам.

Пече се на 170 градуса.

Ръчно кухненско сито - със скала-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
10.01 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар