Пилешка манджичка

Пилешка манджичка
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Толкова семпло, а толкова вкусно отдавна не ни е било"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • лук - 2 с.л. настърган
  • чесън - 1 скилидка пасирана
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме 1/2 пиле и слагаме да се вари в 2 литра вода. Като се посвари пилето го изваждаме от бульона и нарязваме на порции, като запазваме бульона за готвенето.

В тенджерка слагаме порциите пиле, наливаме 3-4 супени лъжици олио, добавяме 1 супена лъжица масло, 2 супени лъжици настърган лук, 1 скилидка пасиран чесън и запържваме. Поръсваме черен пипер на вкус и 1 чаена лъжичка червен пипер.

Подправяме с чубрица и кубче натрошен пилешки бульон. Наливаме 5 или 6 чаени чаши бульон от варене на пилето и готвим приблизително 15 минути.

Сгъстяваме ястието с кашичка от брашно - 3-4 супени лъжици брашно, размито с малко вода. Оставяме манджичката да къкри още няколко минути. При необходимост може да долеем топла вода или още бульон от варенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: